Jumat, 05 April 2013

Slik markerte verden langfredag Aftenposten

Tusener av kristne har langfredag strømmet gjennom Jerusalems gater, særlig i byens gamle bydeler. Mange av dem gikk med kors i tre for å markere sin tro på Jesus på langfredag.

Ulike seremponier finner langfredag også sted blant kristne minoriteter og i katolske land i Asia, Afrika og fremfor alt Latin-Amerika.

Den katolske kirken gir slett ikke sin velsignelse til alle slike seremonier. Likevel tyder oppslutningen om prosesjonene på at de holder stand og faktisk øker sin popularitet.

I Spania finner en av de store markeringene hver langfredag sted i landets tredje største by Sevilla. Prosesjonen Macarena på langfredag har 3200 deltagere. Og antallet mennesker som møter frem som angrende syndere, har steget med en tredjedel siden 2009 til sixty 000 i alt.

Det skjer til tross for at fremmøtet beneath vanlige gudstjenester i spanske kirker har pekt nedover below den dype økonomiske krisen som har rammet landet. Mindre enn halvparten av innbyggerne i det katolske landet deltar på gudstjenester, melder Reuters med henvisning til meningsmålinger.

Seremonier er blitt en del av tradisjonen i deler av Filippinene. I den katolske kirken har flere av minolta promo signal dem lav standing og blir sammenlignet med overtro. Tusener av tilreisende skuelystne vitner om at mange har lyst til å se hvordan korsfestelsene kan ha artet seg. Seremoniene gir trolig også større inntekter fra turister enn tidligere i noen av landsbyene nord på Filippinene.

0 komentar:

Posting Komentar